AL - ISRA' AYAT 82

AL - ISRA' AYAT 82

MARI MENYUMBANG UNTUK SAHAM AKHIRAT

RAWATAN AS - SUNNAH

My photo
Senawang, Seremban, Daulah Islamiah, Malaysia
Dan katakanlah:Telah datang kebenaran (Islam), dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufur dan syirik); sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap.Hubungi @ SMS saya di talian 017-4150340.

Ukhwah Islamiyyah

Saat ini...

23hb April 2009, 4.49 p.m.

Saat aku sedang duduk di pejabat petang ini..sambil mengedarkan artikel yg masih belum pasti kebenarannya,aku terfikir...Berapa ramai umat islam yg akan mengambil tindakan drastik utk mengatasi masalah ini (berkaitan produk non halal),menentang dakyah org kafir yg sedaya upaya menyesatkan org islam atau ramai yg bangun utk bersuara,bersuara utk menegakkan benang yg basah.Berusaha utk membela produk2 yg tidak diyakini halalnya...Nauzubillah..

Pernah dikatakan oleh seorang ustaz, jika dihitung atau dikira dlm badan setiap mukmin di Malaysia ini..mungkin ada 1/2 - 1 ekor bab* dlm bdn kita semua...Astaghfirullah..
Tapi itulah hakikat yg sebenar,terlalu byk produk2 yg belum tentu halal mengaburi mata org islam @ pihak2 berwajib khususnya..Pensijilan halal mudah diberikan kpd org kafir berbanding umat islam sendiri..Kenapa ini terjadi??? Tepuk dada..Tanya Iman mu...

Marilah kita bersama-sama menyokong produk mukmin..HPA dll..
Sedih mengenangkan nasib umat islam..termasuk diri ku yg jahil ini..:(
Moga Allah menunjukkan jalan yg benar dan lurus kpd hamba2Nya..InsyaAllah...

Pada masa itu tiap-tiap diri dapatlah mengetahui (dan merasai) akan apa yang telah dikerjakan dan mereka dikembalikan kepada Allah Tuhan mereka yang sebenar-benarnya (yang akan membalas dengan adilnya); dan (dengan itu) hilang lenyaplah dari mereka apa yang mereka ada-adakan.
Surah Yunus ayat 30

Posted on 4:48 PM by Kamarol Azli Bahari and filed under | 4 Comments »

4 comments:

hayiwadalutaibar said... @ April 27, 2009 at 12:11 AM

koko radix HPA sedap sangat.. :)

hayiwadalutaibar said... @ April 27, 2009 at 2:08 AM

minta izin link blog awak ni ye.. :)

Shima^Ku said... @ May 26, 2009 at 2:36 PM

agak sukar juga nak cari produk yang betul2 halal masa skg ni..ada je benda2 yg tak sepatutnya di masukkan...

nak cari produk halal kena ada cop halal...ada cop halal kena make sure sah ke tak cop tu...betapa susahnya kan...

Nashir as Sunnah said... @ May 26, 2009 at 3:56 PM

yes...yg cop yang sah tu pun belum tentu halal lg..
yela..rasuah skrg kan berlambak2..
InsyaAllah..Allah berkati usaha kita dalam mencari mkanan yg halal..

Post a Comment

RAWATAN AS SUNNAH

TERAPI URUTAN ISLAM

Blog Widget by LinkWithin